SC East Grain SRL a fost fondată în anul 2007, de către trei asociați cu experiență vastă în agricultură și industria alimentară.

La început compania s-a focusat pe comerțul cu grâu de calitate superioară, activitatea derulându-se majoritar în România și Ungaria. În prezent desfășurăm activități comerciale și pe piețele din Centrul și Estul Europei.

După înființare compania a intrat pe un trend ascendent, urmând ca în anul 2019 cantitatea de marfă comercializată să ajungă la 340.000 de tone, combinată cu o cifră de afaceri de peste 70,8 milioane de euro. Portofoliul de produse este în continuă dezvoltare: pe lângă cerealele de bază (grâu, porumb, orz) ne ocupăm și de comerțul cu semințe oleaginoase (floarea soarelui, rapiță, soia), dar și cu o gamă largă de produse destinate fabricării nutrețurilor combinate (șroturi de soia, floarea soarelui și rapiță, DDGS, tărâțe de grâu, făină furajeră, etc.). Începând cu anul 2015 s-a început activtatea de trading cu îngrășăminte și alte produse de tip commodity (de ex. biomasă, peleți).

În zilele de azi compania East Grain oferă clienților un portofoliu complex de produse agricole și servicii conexe partenerilor din 11 țări. Încercăm să dezvoltăm parteneriate de lungă durată, fiind convinși că doar în acest fel se pot obține rezultate pe termen lung în afaceri.

Factorii cheie ai succesului nostru:

  • Experiența asociaților și a personalului în agricultură, comerțul cu cereale și industria de prelucrare (morărit, producția de furaje și creșterea animalelor);
  • O echipă de management tânără și orientată către rezultate;
  • Relații comerciale pe termen lung și planificare precaută pe lângă know-how-ul din agricultură.

 

Viziunea noastră

Vrem să ajungem o companie cu rol determinant în comerțul de cereale în regiunea noastră cu prezență în sectoarele cerealelor cât și ale materiilor prime furajere.

 

Misiunea noastră

Vrem să servim regiunile Centrul și Estul Europei, Orientul Mijlociu și Africa de Nord cu materii prime furajere prin parteneriate comerciale corecte, pe termen lung, reprezentând o valoare adaugată constantă în aceste relații.