Az East Grain-t 2007-ben alapította három, mezőgazdaságban és élelmiszeriparban átfogó tapasztalattal rendelkező szakember.

A kezdeti években a vállalat főképp minőségi malmi búza kereskedelmére koncentrált, földrajzilag Románia és Magyarország gabonapiacát ölelte fel. Manapság már a Közép- és Kelet-Európai piacon is folytatunk kereskedelmi tevékenységet.

Az alapítás évét követően fokozatosan növekedő vállalatunk a 2020-as üzleti évben már több, mint 431.000 tonna árut mozgatott meg, amihez egy 86,7 millió EUR fölötti árbevétel társult. Az árupaletta jelentős bővülésen ment keresztül az évek során: az alap gabonafélék mellett (búza, kukorica, árpa) foglalkozunk olajosmagvak kereskedelmével (napraforgó, repce, szójabab) illetve a takarmányiparban használatos egyéb alapanyagok széles palettájával is (szójadara, napraforgódara, repcedara, DDGS, búzakorpa, kukoricaliszt, stb.). Ugyanakkor a 2015-ös évvel kezdődően a termékpaletta részét képezi a műtrágya és egyéb commodity típusú termékek is (biomassza, pellet, stb.).

Napjainkban vállalatunk egy komplex mezőgazdasági termékekből és kapcsolódó szolgáltatásokból álló portfóliót nyújt ügyfeleinknek 11 országban. Partnereinkkel igyekszünk bizalmi alapú, hosszú távú kapcsolatokat kiépíteni, mivel úgy gondoljuk, hogy üzleti sikereket hosszú távon csak ily módon lehet elérni.

Üzleti sikereink mögött az alábbi kulcstényezők állnak:

  • A tulajdonosok és az alkalmazottak tapasztalata a mezőgazdasági-, gabonakereskedelmi- és feldogozóipar (malmi, tápanyag előállítás és állattenyésztés) területén;
  • Fiatal és erősen eredményorientált management csapat;
  • Hosszú távú üzleti kapcsolatok és óvatos tervezés a mezőgazdasági know-how mellett.

 

Víziónk

A régióban és a logisztikailag elérhető piacok meghatározó gabonakereskedelmi vállalata lenni, erős jelenléttel mind a gabona, mind pedig a takarmányalapanyag szektorban.

 

Missziónk

Közép-Kelet Európa, Közel-kelet és Észak-Afrika piacainak kiszolgálása alapanyaggal, korrekt és hosszútávú kereskedelmi kapcsolatok kialakítása és ápolása révén, stabil és kiszámítható hozzáadott értéket képviselve.